Fotodagboek West Amerika 2005

Dagboek reis Amerika 2005

Voorbereiding

 

Na onze succesvolle vakantie van 2004, waarin 3 weken door Florida trokken, volgens onderstaande route:

 

zijn we van plan om dit in 2005 nog een keer te doen, op ongeveer de zelfde manier.

We hebben dit keer de vliegreis geboekt bij exit-reizen.nl

De huurauto komt van Hertz, deze hebben we geboekt via Hotelplan, omdat dit +/_ € 200,- goedkoper was, dit wordt hem (ongeveer):


De route:

In 2003 ben ik met een DJOSER-groeprondreis mee gegaan naar de West of the USA, Amerika is mij toen zo goed bevallen, dat ik nog wel een keer heen  wilde gaan. Omdat mijn collega René, na een paar keer Thailand ook wel eens wat anders wilde, zijn we naar Florida gegaan.

In 2005 zijn we van plan om te starten in Denver, en vervolgens snel naar de (warmere) woestijnen te gaan, alhoewel een stop in ASPEN er ook nog wel inzit. Dat is het voordeel van individueel reizen in de USA, je zit nergens aan vast. Je moet echter wel zin hebben in een actieve vakantie, wil je iets van het uitgebreide land zien, ''uitrusten doe je maar thuis", alhoewel ik eerlijk moet bekennen, na een dag achter het stuur gezeten, en rondgekeken heb, 's avonds met een goed boek op de motelkamer het ook goed toeven is. Enfin, om alvast een globale route te maken, heb ik met een route-programma alvast een route uitgezet, met alle dingen die ik wil zien:

02/04

Ik ga er vroeg uit, 6.20 uur, om 7.20 opgehaald door pappa en mamma om naar Schiphol gebracht te worden. Omdat het vliegtuig aardig volzit, en omdat wij geen gereserveerde stoelen hebben krijgen we een upgrade naar Economy plus. Ook is er een upgrade naar buisnessclass mogelijk, maar dit betekent dat we nog 2 uur moeten wachten op Schiphol, wat dus ook betekent later in Denver. We besluiten om dit niet te doen.

Na een voorspoedige vlucht landen we in Chicago en om +/- 17.00 uur in Denver.

Dan de pendelbus naar Hertz. De auto die we in eerste instantie krijgen (een Ford Explorer), heeft een grote beschadiging in het voorraam, en we besluiten deze niet te nemen. Ik mag dan kiezen tussen een Chervolet Trailblazer of een Toyota 4Runner. Ik kies de Chervolet, omdat ik graag een Amerikaanse auto wil. Na lang zoeken vinden we een motel, niet ideaal, maar het is donker, en we zijn blij dat we een slaapplaats hebben. We eten bij de plaatselijke chinees.

                                          

 Schiphol dag 1                                                             De Ford Explorer 

03/04   beginstand auto 9.462,94 km - - dagafstand 764,44 km

Vandaag een lange trip, van Denver naar Cortez, in het zuidwesten van Colorado. We besluiten om de lange route te nemen, ivm met de tijd. Deze heeft aan het eind evengoed nog 3 passen. We gaan eerst 300 mijl de I-70 op, bij Grand Junction gaan we naar het zuiden. Er ligt op de passen nog aardig wat sneeuw, zodat ik ook de 4-wheeldrive nog even gebruik. In Cortez geslapen bij Days Inn. Gegeten bij Pizzahut, waarvan de serveerster vraagt, waar we vandaan komen, en wat we dan in Cortez doen. Na mijn antwoord ‘Netherlands’, zegt de serveerster wel te weten waar dat ligt. Op mijn vraag waar dan, antwoordt ze: “onder Australië” ;)

                                

 De binnenspiegel van de auto met kompas                       Onderweg naar Cortez

Mijn favoriete rijhouding

04/04 totale afstand 77,25 km

Vandaag rustige dag, we gaan naar Mesa Verde NP. Het is erg mooi, met de indiaanse ruines, maar ook koud (6 C) . Ook erg winderig. Onze GSM’s hebben nog steeds geen bereik. ’s Middags naar het Four Corner Monument. Stelde niet veel voor, maar altijd leuk voor de foto’s. Daarna naar het motel, gegeten bij de Chinees.

                                          

 Ons motel in Cortez met de chevy ervoor                                    Entree Mesa Verde National Park

05/04 dagafstand 534,30 km

Cortez, CO -> Flagstaff AZ

 

Vandaag via Monument Valley, naar Flagstaff. Monument Valley, was met zijn zandwegen dankzij de terreinauto goed te doen. De temperatuur valt wat tegen, 10-12 C. Geslapen in Quality Inn, waar we ook een Duits echtpaar tegenkomen, met dezelfde huurauto als wij. Wat nu al opvalt dat de prijzen voor de motels hoger leggen dan in Florida vorig jaar. Last van opkomende verkoudheid en maag.

 Monument Valley, let op de paardentrailers

06/04 dagafstand 317,04 km

Vandaag naar het Grand Canyon NP, heen en terug. Eerst langs Wallgreens voor wat boodschappen. Geen helikopter of vliegtuigtocht over de Grand Canyon gedaan, maar wel de IMAX-film gezien. Deze was fantastisch, en gaf een goed overzicht over de Grand Canyon.

De Grand Canyon blijft fantastisch om te zien, en is onverstelbaar groot. Gegeten bij all-you-can-eat-chinees, voor $ 6,95 p.p. !

             

 Grand Canyon 

 

07/04 dagafstand 450,62 km

Flagstaff AZ, - Las Vegas, NV

Vandaag van Flagstaff naar Las Vegas. Op weg naar LV toe, nog een stukje route 66 gereden, daarna gestopt bij de Grand Canyon Caves, leuk maar niet bijzonder. De relatie met de Grand Canyon is, dat de natuurlijke luchtverversing uit de Grand Canyon komt. De gids vertelt erg leuk. Na dat we veel uitgebreider dan in 2001 de Hooverdam bezocht hebben, komen we aan in LV. Motelprijzen zijn erg duur, met het komende weekend in zicht. Uiteindelijk 2 1-persoonskamers gevonden, in het Super 8 motel. Erg laat gegeten, waar ik ’s nachts last van had.

     

 Route 66                                                                     Grand Canyon Caverns

8-4 dagafstand 8+9/4 164,15 km

Vandaag een ontbijt gegeten bij Bellagio’s. Daarna naar een schietbaan, om te schieten met een mitrailleur, dit was een M-16. De kogels (25 stuks), waren zo op;). René zet met af bij het motel, hij gaat nog even verder, o.a. Stratosphere Tower. Ik heb het wel even gehad, en besluit om lekker buiten bij het motel te gaan liggen. Het kan nu nog in LV, de temperatuur is 25 C, wat over een maand wel anders is, met temperaturen rond de 40 C. Ik ben na afloop van het zonnen ook aardig rood gekleurd.. ’s Avonds gegeten bij het Carnivalbuffet van Mandalay Bay. Voor $ 24 p.p. kun je, je hier helemaal rond eten. Daarna nog even de strip op. Dit kun je ondanks de constante file, toch beter met de auto doen. Wij pakken de monorail..

Na overal te hebben rondgekeken, en nadat ik maar liefst $ 3, - heb vergokt, proberen we terug naar Ballys te komen, waar onze auto staat. Dit wordt een langdurige onderneming, omdat we niet naar het MGM kunnen, waar de monorail begint. Het regent, en uit veiligheidsoverwegingen zijn de loopbruggen gesloten! Typisch Amerikaans. We sluiten dan maar via de strip terug te lopen naar de auto, door het beetje motregen. (power to the walking people !!), Het is 0200 voordat ik in bed leg.

                                

Welcome to Las Vegas !!                                                            $3,- vergokt !

Chocoladefontein

                                  

Ik met mijn M16

Schieten met een pistool is leuker :)

9 april


We besluiten om nog een dag in LV te blijven. Om 0830 wakker gemaakt door housekeeping. We gaan LV, en omdat we het van te voren uitgezochte ontbijt niet kunnen vinden, besluiten we dan maar om in LV Hilton te ontbijten met een pizza! Het is dan inmiddels ook 12 uur. De Star Trek Experience doen we niet, omdat dit maar liefst $34,95 p.p. kost. We gaan wederom de strip op, kijken uitgebreid rond, o.a. bij het automuseum. We besluiten de avond nogmaals met een Carnivalbuffet. ’s Avonds de blaren op mijn voeten.

De auto had een tank van 90 liter, en niet erg zuinig, maar gelukkig was de benzineprijs niet zo hoog als in Europa

$2,51 per gallon, dat is ongeveer € 0,51 per liter !!

 

Croupiers hoeven niet altijd in uniform       In deze auto heeft Jan Lammers gereden.

www.relatieplanet.nl

10/4 Dagafstand 560,05 km

 

De dag begon slecht, door miscommunicatie viel de rekening van het motel in LV 2x zo duur uit. Na wat gesoebat voor de balie bleek dat de persoon die ons hielp wel het juiste tarief had gegeven, maar dat dit tarief gold voor een 1-persoonskamer. Als we dit genomen hadden, hadden we dus met zijn tweeën in één bed moeten liggen. Nou vind ik René best wel aardig, maar om nou 3 nachten met hem in 1 bed te leggen…J De rekening was totaal dus ongeveer $ 500,-. Voortaan betalen de rekening vooruit, zodat we alles duidelijk op papier hebben. LV is een dure stad, zeker in het weekend. Doordeweeks kosten de kamers $ 60,- p.p./n, in het weekend $ 91,- p.p./n.

Enfin, spullen ingeladen en op weg naar Death Valley NP, nadat we eerst een ontbijt hadden genomen bij McDonalds. Het was niet te warm in DeathValley, (+/- 30 C), zodat ik veel uitgebreider het park kon bekijken als 2 jaar geleden. Daarna door naar Barstow, we vonden een Days Inn motel, en kregen gelijk 10% korting. Gegeten bij Denny’s, morgen naar L.A.

                   

Death Valley NP - Lopend op een zoutmeer 1

                                                                                                                     

11/4 Dagafstand 497,29 km

Vertrokken uit Barstow, eerst naar de outlet-store. René koopt nog wat van zijn favoriete schoenen, nl Timberland. Daarna is in eerste instantie de bedoeling om door te gaan naar Hollywood. René ziet echter op de kaart nog een intressant NP leggen, nl Joshua Tree NP. Dit ligt op de kaart aardig dichtbij, maar in de praktijk valt het tegen.. Het is echter zeker de moeite waard, veel bloeiende cactussen. Het is woestijn, maar toch weer totaal anders als Death Valley. We besluiten om te overnachten in Banning, een plaatsje aan de I-40. Wederom een Days-Inn.

           

Een Joshua Tree 1

                                                                                               

Rotsformatie in Joshua Tree NP

12- 4 Dagafstand 347,62 km

 

Vandaag naar LA, we gaan eerst naar Newport Beach, nav de gelijknamige tv-serie. Het is een badplaats, als alle badplaatsen aan de Pacific, met een steiger en strand. We zien de dolfijnen vlak bij de pier rondzwemmen, en er wordt druk gesurft. Daarna door naar Hollywood. De beroemde walk-of –fame, is voor mij een tegenvaller, het is gevestigd in een achterstandsbuurt, met heel veel Scientology, waar we ook door aangesproken worden. We hebben hier echter geen interesse in. Het leuke deel van de Walk of Fame, ligt bij het Chinese Theatre, waar we ook worden aangesproken door nepberoemdheden, met wie je op de foto kunt.

Door naar Beverly Hills, het beroemde hollywood-sign, zien we echter niet. Beverly Hills ligt echt in de bergen, met veel dure huizen, die je echter niet kan zien. We besluiten om LA uit te gaan en een motel te zoeken. Dit valt niet mee, ze zijn te duur of zitten vol. Uiteindelijk vinden we een Days Inn in Camerillo, voor $77, - p.p. We eten bij El Pollo Loco.

                       

 New Port Beach                                                          op weg naar Hollywood                                      Walk of Fame

13-4 dagafstand 682,36 km

Vandaag een lange rit, we nemen een vroeg ontbijt en gaan op weg naar San Fransisco. We volgen de US1, de coastal highway. Onderweg maken we nog op verzoek van René een rondje met de auto over een begraafplaats. Tip: Ga pas bij San Simeon de US101 af, dan wordt de coastal highway pas echt leuk. Ik geniet van de vele haarspeld bochten (René iets minder J), en René maakt veel foto’s. Onderweg boekt René telefonisch alvast een motel in SF. Wederom een Days Inn. Dit werkt perfect, we krijgen de minimum prijs. Bij aankomst in Pinole, ten noordwesten van SF, is alles bekend bij het motel. Er is ook een wasserette dichtbij.

   

Camarillo Days Inn                                                                                          Pacific Coast Line

 

-14/4 dagafstand 99,78 km

Vandaag alcatraz en San Fransisco. Hoewel dit mijn 2e keer is, blijft Alcatraz fantastisch om te zien. We kunnen nog kaartjes krijgen, en René zet de auto in een parkeergarage, dichtbij Fisherman’s Wharf. Dit kost $ 30, -, maar we zijn op vakantie. Daarna maken we nog een rit met de kabeltram, dit blijft leuk, hoewel we op de 2e rit een erg chagrijnige conducteur hebben. Daarna de Golden Gate en de Berkely bridge terug, zodat we alle bruggen in de SF-bay gehad hebben. We gaan nog even eten bij Sizzlers, een steakrestaurant, en doen daarna de was. Morgen naar Yosemite NP

              

 Pier 39 San Francisco                                        Alcatraz

           

Cable Car San Francisco

15/4 dagafstand 220,48 km

Vandaag een korte trip, SF naar Yosemite. We hebben weer een probleem met een motel, dat we van te voren hebben besproken in Sonora. Dit motel zegt een ontbijt te serveren, maar doet dit alleen door de week gratis. In het weekend krijg je korting. René belt met Days Inn, maar die zeggen dat elk motel daar vrij in is. Gelukkig volgende week weer in eigen land, geen last van motels e.d. Vervolgens lopen we een rondje door het stadje, kijken rond bij Wallgreens, en raken in gesprek met de plaatselijke limo-chauffeur. We eten bij de plaatselijke chinees.

      

Police Cars Sonora

 

16/4 dagafstand 257,50 km

 

Vandaag op en neer naar Yosemite, het is een mooie rit naar het park toe. We ontbijten bij een benzinestation. Het park op zich is mooi, maar erg druk. Het leent zich niet voor een snelle verkenning per auto. Het is één groot bergachtig-bosgebied. Het is meer geschikt voor kampeervakanties en lange hiking-tochten. Ik sla al mijn souvenirs in. Op de terugweg naar Sonora kan René nog net een paar herten ontwijken. Daarna nog naar de Wallmart, waar René nog een paar voorzetzonnebril glazen vindt, die ik al een paar dagen kwijt ben, tegen een schappelijke prijs. Nog +/- 1.609,34 km naar Denver, morgen de eerste etappe richting Tonopah, NV

                              

 

17/4 dagafstand 780,53 km

Vandaag een echte ‘rij’ dag, we vertrekken om 07.30 uit Sonora. Ik had al een leuke route uitgestippeld, via Mono Lake naar Tonopah. We ontbijten bij een benzine station, waar de barbecue al aan staat. Helaas is de pas die ik wil nemen afgesloten. Uiteindelijk bereiken we via de US 49 North, de US 50 East. Dit betekent dat Tonopah geen reële optie meer is. We pinpointen ons nu op Ely. Bij onze stop bij Lake Tahoe, zegt de bediende desgevraagd dat Ely nog negen uur rijden is, terwijl het dan al 1200 AM is! Gelukkig valt het mee, en om 1845 komen we bij Motel Six in Ely aan, wat we van tevoren telefonisch hebben besproken. We eten bij een plaatselijk restaurant, veel voor weinig, morgen richting Moab (Utah)

          

 Lake Tahoe

18/4 dagafstand 617,99 km

Vandaag naar Moab, na een ontbijt + leuk gesprek bij een benzinestation, gaan we onderweg. We vervolgen de weg via de US 50. Het is één lange weg, en na 209,21 km neemt René het stuur over. We stoppen nog bij een plaatselijke Chevy-dealer voor folders + eventueel een model van onze huurauto, we zetten de klok 1 uur vooruit en gaan weer verder. Op de I70 stoppen we bij een viewpoint, voor een fantastisch uitzicht. We rijden door naar Moab, en na wat prijzen vergelijken, komen we uiteindelijk in het JR-motel, voor $ 55, - p.p./n. We krijgen een gigantische kamer, en zijn de enige bewoners van het motel. Morgen naar Arches, en overmorgen naar Denver.

      

 

19/4 dagafstand 135,18 km

 Vandaag uitgebreid Arches Np bezocht, vooral de klim naar de Delicate Arch was vermoeiend, maar erg de moeite waard, ondanks de harde wind, wat uitzonderlijk voor Arches is.

       

Morgen terug naar Denver, we eten bij onze al-time-favorit Denny’s

 20/4 Dagafstand 590,63 kilometers

 Vandaag Moab-Denver. René zoekt een motel 6, vlakbij het vliegveld. De kamer is kleiner, maar goedkoper. We zitten vlakbij het vliegveld, makkelijk voor zaterdag. Het is wel kouder dan in Moab. Wendy’s en Denny’s vlakbij, dus eetgelegenheid genoeg, maar het was alleen niet lekker. Taco Bell was niks, en toen ik Buffalo chickenstrips bij Denny’s bestelde waren deze ook niet te eten. De clubsandwich van René gelukkig wel. Morgen naar Nederland

 Hagelstenen !!

21/4 dagafstand 399,12 km

Vandaag op weg naar Nederland. We nemen de I70 een stuk naar het westen terug. Via allerlei bergweggetjes komen we bij Nederland, een klein bergdorpje. Het bezoekerscentrum is gesloten, maar op ons verzoek, opent de eigenaar van een winkel-van-sinkel, het speciaal voor ons. We zetten pinnen op de kaart van Nederland, en ik ben de eerste bezoeker uit Den Oever. We kopen ook nog wat posters en T-shirts. Daarna door naar Rocky Mountains NP. De weg die ik wil nemen, zodat we een rondje door het park kunnen maken, is niet mogelijk door dat de pas nog is afgesloten. Het sneeuwt, en de temperatuur is 2 C. We zien veel wilde dieren. Rocky Mountains NP, is een soort Yosemite, een echt kampeer park.

We gaan terug naar Denver via Boulder. Bij een wall-mart eten we bij een plaatselijk steakhouse.

           

 

Dieren in het Rocky Mountains NP

22/4 dagafstand 104,61 km

Vandaag een dagje Denver. We ontbijten in een bagelshop. Dit is erg goed. Daarna gaan we eerst op zoek naar de Timberlandstore, deze schijnt in een mall te liggen. Dit is een erg dure mall, maar Timberland is daar niet meer. Daarna kijken we nog even bij een footballstadium, van de Denver Bronco’s. Vervolgens naar de colorado-mall, een iets goedkopere mall.

We eten Thai, deze ligt naast de bagelshop van vanmorgen. Dan terug naar het motel, tassen inpakken

Denver Bronco’s (Football team)

 

Totale afstand auto – 7.880,96 km (dag trips), eindstand auto 7.987,17 km

 

23/4

Nadat we de huurauto hebben ingeleverd, komen we aan op het vliegveld, we ontbijten, en dan op weg naar Washington in een B777. De vlucht gaat voorspoedig. In Washington komen de eerste Nederlanders al weer tegen. Dan in het vliegtuig, een B767. Omdat de aileron-lock niet goed werkt, moeten we weer terug naar de gate. Dit duurt even, en we zitten 2 uur in het vliegtuig, voordat we vliegen. Het wordt zo een lange zit. Om 8.30 landen we weer veilig op Schiphol

 

© Ralph van Dongen 010505 / Foto’s René van Dord

Website vakantie 2006 : http://www.ralphvandongen.nl/Dagboek USA 2006 + foto's.htm